Ja Tev vienmēr ir gribējies pamēģināt nogaršot dažādus jūras mošķus, bet nevari sadūšoties, tad šī ir īstā recepte, lai izmēģinātu jaunas garšas, grūti kaut ko sabojāt :)
Vajadzēs
- 200g jūras velšu maisījuma (es šoreiz ņēmu tīru gliemeņu gaļu)
- 200ml 10% saldā krējuma (labāk treknāks, bet man slaidā līnija)
- sauju sasmalcinātu svaigu diļļu
- 250g pastas (masa sausā veidā, puspaka), man bija penne - trubiņas ar slīpiem galiem
- 50g cietā siera
- 1 mazu sīpolu
- 2 ķiploku daiviņas
- raudeni, timiānu, piparus, sāli pēc garšas
Ķeramies klāt!
1Uz pannas eļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku viegli zeltainus (nevis brūnus).
2Pievieno jūras velšu maisījumu, saldo krējumu un dilles. Sautē, paralēli vārot pastu.
3Kad pasta gatava, nokāšam un liekam klāt jūras velšu mērcei.
4Pārber ar rīvētu sieru un ļauj visam savilkties. Pēc garšas pievieno garšvielas.
Pasniedzot var pārbērt ar vēl nedaudz rīvēta siera.
Lai izdodas un labi garšo!