Vasaras/rudens sezonā kūkām vajag izmantot tās ogas, kuras ir sezonā, tas nekas, ja kūkas receptē citas ogas minētas. Tā nu man tapa melleņlaika kūka. Bet šo pašu vasaras sākumā var gatavot ar zemenēm, vasaras beigās ar avenēm, bet rudenī ar brūklenēm vai dzērvenēm. Un protams, šī nebūtu ātrā kūka, ja tās galvenā sastāvdaļa nebūtu Selgas cepumi.
Kāpēc veselīgā? Izlasiet sastāvu un tas kļūs skaidrs pats par sevi. Šī ir recepte rabarberu plātsmaizei bez tradicionālajiem kviešu miltiem.
Ja jūs teiksit, ka visas kūkas ir saldas, es teikšu - Muļķības! Šī ir viena no garšīgākajām kūkām manā recepšu grāmatā. Galvenais - pareizs balanss starp saldo un sāļo.
Pie mums no Rietumeiropas atceļojušas popkeiku receptes. Mēs ar dēliņu šīs saucam latviskāk - par kociņkūkām. Kociņkūkas būs īsts kūku sapnis visiem bērniem, jo tās atgādina Chupachups sūkājamās konfektes, tās var izrotāt pēc sirds patikas un tās ir maziņas, tieši kā pāris kumosi. Turklāt pašiem bērniem arī patīk viņas gatavot.
Šis ir kaut kas līdzīgs no mammas recepšu krājuma ceptajai ābolkūkai, tikai diētiskāks un vitamīniem bagātāks, arī krāšņāks variants.
Viena no rudens laika improvizācijām. Gribējās kēksu, gribējās izmantot ķirbi un gribējās kaut ko interesantāku par ķirbju kēksu. Tad nu tapa saldais pārsteigums - kēksā paslēpušies kūstoši īrisu gabaliņi.
Viens no vienkāršākajiem saldajiem, kas ir viegli pagatavojams, turklāt izskatās ļoti pievilcīgi un ir gana atsvaidzinošs (kamēr vien ir iespējams dabūt svaigas ogas).
Šī laikam ir otrā Selgas cepumu kūkas versija. Pirmā tapa pagājušogad uz mūsu kāzām Selgas cepumu torte. Šoreiz daudz vienkāršāka, ne tik grezna un šokolādīga recepte.