Man dažādas receptes pie manis atnāk pa naktīm. Kaut ko nosapņoju, ko pēc tam gribu īstenot dzīvē. Šoreiz ne tik daudz par pašu kūku, kā tās pamatni un noformējumu. Cukura sīrupā karamelizēti citroni, tas bija izejas punkts šajai kūkai. Un pamatnē nav izmantotie ierastie Selgas cepumi, bet kas daudz lipīgāks :)
Vajadzēs:
450g svaigo sieru, vēlams normāla tauku satura
450g stobriņvafeles ar karameļu pildījumu (man bija Rimi Dutch cookies with syrup)
75 g cukura
3 olas
80g sviesta
50ml svaigi spiesta citronu sula (ja liek vairāk cukura, arī sulu var vairāk)
1 citrons, 100g cukura un 300ml ūdens citronu šķēlītēm
Ķeramies klāt!
1
Vafeles sablenderē viendabīgā masā, piejauc izkausētu un padzesētu sviestu un labi samīca. Iegūto masu iespaida pannas apakšā un gar maliņām. Ielik krāsnī 180 grādos uz 5-10min.
2
Krēmsieru saputo ar olām un cukuru. Pievieno citrona sulu. Es negribēju likt daudz cukura, kas atsvērtu citrona sulu, bet ja grib citronīgāku kūku, tad vairāk cukura un vairāk sulas.
3
Iegūto kūkas masu lej iekšā apceptajā kūkas pamatnē, liek krāsnī 120-130 grādos uz kādu stundu. Tad kūku izņem ārā un atdzesē.
4
Katliņā uzkarsē ūdeni un cukuru, ļauj nedaudz novārīties liekajam šķidrumam, līdz sīrups sāk biezēt. Tad pievieno sagrieztas citronu šķēlītes un pavāra kādas 7-9min, kamēr šķēlītes pilnībā nav izšķīdušas. Tad tās nosusina un noliek uz šķīvja atdzist un sastingt. Atdzisušas liek uz kūkas.
Gatavs!
Lai izdodas un labi garšo!
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur: |
|
Enerģija | 336.16 kcal |
Tauki | 20.38 g |
no tiem piesātinātie | 12.63 g |
Ogļhidrāti | 33.00 g |
no tiem šķiedrvielas | 0.43 g |
no tiem cukurs | 20.13 g |
Olbaltumvielas | 5.89 g |