Kaut ko no M&M's sērijas gribēju izmēģināt jau sen, bet nebija nevienas piemērotas ballītes. Laikapstākļu sakritības dēļ šī kūka aizceļoja tālāk par mūsu ģimenes loku. Un šoreiz pat recepte, ne tikai Skaistā pavārmāksla ar bildēm.
Vajadzēs:
8 olas
~200g kviešu milti
~250g cukura
200g krēmsiera 25%
80ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
160g piena šokolādes
50ml saldā krējuma
~100 g M&M's končas
šķipsniņa sāls
Figūriņām:
Ātri un vienkārši - Šokolādes kēksa gatavais maisījums un tam nepieciešamās papildu sastāvdaļas
~50g šokolāde
~50g sviests
Rollfondants no katras krāsas pa vienam 250g iepakojumam.
Figūriņu lietussarga kātiņam izmantots papīra salmiņš, ēdams nav, bet kā likums - šāda tipa kūkām pilnīgi viss var nebūt ēdams. Galvenais pabrīdināt ēdājus :)
Kūka ir ~17-18cm diametrā, pilnīgi pietiek 8-10 cilvēkiem, sastāvdaļas attiecīgi jāpalielina, ja vēlies lielāku kūku.
Ķeramies klāt! 1
Figūriņas taisa vismaz dienu iepriekš. Ātrais variants ar gatavo šokolādes kēksa maisījumu. Uzcep kēksu pēc instrukcijām, atdzesē. Apmēram trešo daļu no visa saspaida ar dakšiņu, pievieno izkausētu šokolādi un sviestu. Padzesē, no mīklas gatavo figūriņas. Tās sastindzina ledusskapī un pēcāk apdarina ar rollfondantu.
2
No olām, miltiem un cukura gatavo biskvītu. Atsevišķi sakuļ olas baltumus ar šķipsniņu sāls. Kad putas jau kļūst samērā stingras, pievieno pusi cukura un kuļ, kamēr olbaltums nekrīt no bļodas ārā, kad bļodu apgriež otrādi. Otrā bļodā sakuļ olas dzeltenumu ar otru pusi cukura, kamēr masa dubultojas un kļūst gaiši dzeltena. Tad abas masas iecilā vienu otrā, es parasti lieku olbaltumu klāt pie dzeltenumiem. Pa vienai ēdamkarotei iesijā un iecilā miltus. Miltus vajag 8 ēdamkarotes. Cik olu, tik ēdamkarošu miltu, tas ir aptuveni 200g. Kad mīkla gatava, uz cepampapīra vai silikona pamatnes apļa formā (es uz cepampapīra uzzīmēju kreisajā pusē vajadzīgā izmēra apli) smērē mīklu un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā kādas minūtes 7-8 (atkarībā no biezuma), kamēr sāk palikt viegli brūns. Ņem ārā un atdzesē.
3
Kad biskvīti gatavi un atdzisuši, tos liek kaudzē, pa starpām smērējot krēmsieru, kas sajaukts ar apelsīnu sulu. Ja nepieciešams, saldumam var pievienot vēl cukuru, bet man neprasījās. Kopā garšoja ļoti labi. Sakrāmēto kaudzīti, ko nu jau varētu sākt saukt par kūku, atdzesē. Vislabāk to visu dara iepriekšējā dienā, lai pa nakti savelkas garšas.
4
Sakrāmētajai kaudzītei apgriež malas, lai viss vienādi un mala taisna. Katliņā izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tad lej pār kūku un atkal iekšā ledusskapī. Šoreiz svarīgi neatdzesēt līdz sastingšanas brīdim, jo M&M's jāliek virsū, kamēr glazūra vēl mīksta. Tieši to arī darām, novietojam gatavās figūriņas, izvietojam M&M's un voila! Kūka gatava!
P.S. Ja figūriņas grib gāzties, var izmantot koka irbulīšus to iestiprināšanai kūkā.
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur (bez figūriņām, bet ar končām): |
|
Enerģija | 291.82 kcal |
Tauki | 12.14 g |
no tiem piesātinātie | 6.85 g |
Ogļhidrāti | 37.94 g |
no tiem šķiedrvielas | 0.70 g |
no tiem cukurs | 26.72 g |
Olbaltumvielas | 8.01 g |