Mazizmēra saldais ēdiens, kas lieliski noder gan piknikam (sava mazā izmēra dēļ), gan vakariņām sveču gaismā (smukuma dēļ). Pagatavošana arī ļoti vienkārša, bet rezultāts ļoti garšīgs.
Vajadzēs:
- 100g šokolādes (pēc izvēles piena vai tumšā, man šoreiz piena)
- 100g Mascarpone krēma
- 90g (puspaciņa) vājpiena biezpiena
- ēdamkarote vaniļas cukura
- sauja zemeņu
- piparmētru lapiņas dekoram
Ķeramies klāt!
1
Ūdens peldē izkausē šokolādi un ar otiņu vai karotīti ieklāj to kēksiņu formītēs, lai izveidotu kruzuļotas bļodiņas saldajam. Ja nav šādas formītes, var izmantot kādas mazas bļodiņas, bet tad es ieteiktu tās izklāt ar pārtikas plēvi, lai šokolādes formiņu varētu izcelt ārā. Vai var izmantot internetā klejojošo metodi ar balona mērkšanu šokolādē un tādas bļodiņas izveidi, bet man tas beidzās ar uzsprāgušu balonu un šokolādi pa visu virtuvi. Šokolādi klāj divās kārtās, vispirms vienu, tad ledusskapī, lai sastingst, un tad otru un atkal ledusskapī (lasi - saldētavā laika taupīšanai).
2
Starp šokolādes uzklāšanas kārtām var pagatavot krēmu. Mascarponi sajauc ar biezpienu un vaniļas cukuru viendabīgā masā. Ar biezpienu ir tā. Ir cilvēki, kuriem labāk patīk graudainais biezpiens, bet manuprāt saldajiem labāk izmantot viendabīgāku biezpienu. Ja tāds nav, tad to vispirms izberž caur sietiņu. Saldajam tomēr jābūt tādam krēmīgam, maigam, mutē kūstošam, ar graudainu biezpienu tāds nu ne kādi nesanāk.
3
Vēl jāsagatavo arī zemenes. Atkarībā no tā, vai no pašu dārza vai pirktās, var mazgāt, var nemazgāt. Es nemazgāju, jo nekādas ķimikālijas virsū nepūšu, no skudru pēdu nospiedumiem man bail nav, un melnzeme un smiltis arī netiek manis audzētajām ogām klāt, tāpēc es lieku pa taisno no dobes uz kūkām. Nogriež kātiņus, sagriež mazākos gabaliņos un, ja vēlas, var apbērt ar cukuru, lai nedaudz pasulo, bet šokolādes saldums ir pietiekams, lai es papildus cukuru nepievienotu.
4
Kad šokolādes groziņi sastinguši un izņemami no formītēm (Un šeit tiešām atmaksājas silikona formiņu iegāde) tos uzmanīgi izņem no formītēm un novieto vēlams uz iepriekš atdzesēta šķīvja, savādāk sāks kust. Katrā liek iekšā ēdamkaroti sagatavotā krēma un pa virsu zemenes. Izrotā un gatavs!
Lai izdodas un labi garšo!