Viena no zemeņu laika receptēm. Un ja šķiet, ka man jau viena tāda recepte ir publicēta šajā pat desertu un krēmu sadaļā, tad nē, vienīgais kopīgais ir zemenes un zefīrs. Šī ir vairāk uz tiem zemeņu-zefīra kārtojumiem, kurus kādreiz omītes taisīja, ar īstu putukrējumu! Tieši tāpēc arī tāds nosaukums.
Sastāvdaļas 4 porcijām (tādām ~250ml glāzītēm, kā bildē)
Vajadzēs:
- 4 dubultos zefīrus, nu tas ir abas pusītes (man bija Laimas melleņu zefīrs)
- 250ml saldā krējuma
- 2+1 ēdamkarotes cukura
- 4 saujas zemeņu
Ķeramies klāt!
1 Vispirms sāk ar putukrējuma kulšanu. Saldajam krējumam pieliek 2 ēdamkarotes cukura (bez kaudzes) un sakuļ stingrās putās (uzmanīgi ar nepārkulšanu līdz sviestam).
2 Zefīru sagriež mazos gabaliņos un samaisa ar putukrējumu. Masu liek glāzītēs līdz pusei, vai precīzāk sadala 4 daļās.
3 Zemenes notīra un sagriež mazos gabaliņos, pārber ar 1 ēdamkaroti cukura un labi samaisa. Kārto virs putukrējuma un zefīra. Dekorē ar piparmētru lapiņām vai laima miziņu. Liek ledusskapī uz kādu pusstundiņu savilkties.
Lai izdodas un garšo!