Sākam gatavoties Ziemassvētkiem! Creme brule var pagatavot arī ar Ziemassvētku garšu!
Vajadzēs:
- 5 olu dzeltenumi
- 250ml saldā krējuma
- 1/2 vaniļas pāksts
- tējkarote piparkūku garšvielu maisījuma
- 2 ēd.k. cukura
Ķeramies klāt!
Lai gan šajā receptē olu dzeltenumu ir vairāk kā senāk publicētajā Lavandas Crème Brûlèe receptē, man labāk garšo, kad krēms ir stingrāks un dzeltenāks.
Ziemassvētku garšvielu maisījumu var izmantot jau gatavu (Santa Mariai tāds ir, ir arī specializētajos garšvielu veikalos), bet var arī pagatavots pats, samaļot krustnagliņas, kanēli, muskatriekstu, smaržīgos piparus, kaltētu ingveru, visu ņemot pa kādai ceturtdaļai tējkarotei, bet kanēli pustējkaroti.
1 Saldo krējumu ielej katliņā un uzkarsē, nedrīkst uzvārīt. Pievieno no vaniļas pāksts iztīrītas sēkliņas un piparkūku garšvielu maisījumu.
2 Kamēr saldais krējums karsējas, sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, mēģina maisīt tā, lai neizveidotos ļoti daudz gaisa burbulīšu, biskvītu necepsim.
3 Kad saldais krējums ir uzkarsis, lēnām, uzmanīgi maisot, lej klāt polu dzeltenumu masu. Samaisa, lai viss ir viendabīgs.
4 Masu lej keramikas trauciņos un liek kādā lielākā traukā, pielejot ūdeni ārpusē tā, lai trauciņos esošais krēma līmenis būtu vienāds ar ūdens līmeni ārpusē. Tā teikt, cepsim ūdens peldē. Liek cepeškrāsnī 120 grādos un cep ~stundu.
5 Ja mājās ir virtuves deglis, tad pirms pasniegšanas apdedzina virspusi, lai izveidojas karamele. Šo var darīt arī ievietojot trauciņus cepeškrānsns grilā.
Ēd atdzesētu.
Lai izdodas un garšo!