Uz Lieldienām vēlējos pagatavot pashu, bet tā kā ievēroju Dikāna diētu, tad arī tauku patēriņš bija jāierobežo šajā receptē. Tad nu saukšu to par diētisko pashu. Bez rozīnēm derēs arī Dikāna diētas ievērotājām.
Vajadzēs:
- 2 paciņas vājpiena biezpiena (paciņa joprojām 200g, nevis dārgās 180g paciņas)
- 150g beztauku jogurta
- 100ml vājpiena
- 2 olas
- puspaciņa (7-8g) želantīna
- 1/2 vaniļas pāksts
- sauja rozīņu
- saldinātājs pēc garšas
Ķeramies klāt!
1 Katliņā ielej pienu un ieliek tajā iztīrītas vaniļas sēkliņas un tukšo pāksti. Karsē (ne-vāra!) 5min, kamēr vaniļa ievilkusies pienā. Izkāš caur sietiņu (parupju, lai vaniļas sēkliņas paliek pienā).
2 Sakuļ olas un pievieno atdzesētam pienam. Pievieno arī biezpienu un jogurtu. Labi visu samaisa, lai ir viendabīga masa.
3 Uzbriedina un uzkarsē želantīnu pēc pamācības. Tajā iemaisa pāris karotes biezpiena masas un tad to visu pievieno pamatmasai. Labi samaisa.
4 Pievieno rozīnes un, ja nepieciešams, saldinātāju. Atkal labi samaisa
5 Masu lej veidnē un liek ledusskapī uz nakti. Uz nakti ne tāpēc, lai sastingst, bet lai savelkas garšas. Sastings pāris stundu laikā.
Pasniedz ar svaigu ogu mērci (vai bez Dikāna diētā).
Lai izdodas un garšo!