Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Lavandas Crème Brûlèe

Detaļas
Publicēts 13 Aprīlis 2012

Tagad Creme Brulee taisi visi, kam nav slinkums un ir virtuves deglis mājās. Ar šo saldumu var variēt dažādi. Man sanāca lavandas sapnis. 

Vajadzēs:

  • 3 olu dzeltenumus
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēd.k. kaltētu lavandas ziedu
  • 250ml saldā krējuma

 Ķeramies klāt!

1


Jau laikus ieslēdzam cepeškrāsni, lai tā gatavošanas laikā uzkarst līdz 120grādiem.

 

2


Olu dzeltenumus sajaucam ar cukuru, bet neputojam, tikai tā, lai izšķīst cukurs.

 

3


Saldo krējumu ielejam katliņā. Pieberam lavandas ziediņus saldajam krējumam un liekam karsēties.

 

4


Kad tas sāk vārīties, lēnām iemaisām olu dzeltenumus. Mazliet pakarsē (nekādā gadījumā neļaujot uzvārīties) un ņem nost no uguns.

 

5

Gatavo masu ielejam karstumizturīgos trauciņos līdz 2/3 (no šīm sastāvdaļām sanāk 6x150ml trauciņi). Ja nav speciālo deserta keramikas trauciņu, der mazas krūzītes vai bļodiņas.

 

6

Trauciņus ar saldā krējuma masu liekam dziļā cepampannā, kurā ielej ūdeni tā, lai tā līmenis būtu vienāds ar trauciņos ielietās masas līmeni. Lielākā kļūda, ko pieļauj, gatavojot Crème Brûlèe, ir, ka ūdens cepampannā ir zemāk par saldā krējuma masu. Tā jāsargā no karstuma.

 

7


Cepam 40 minūtes un pēc tam ļaujam kārtīgi atdzist un sastingt, jo masa joprojām būs šķidra pēc izņemšanas no cepeškrāsns.

 

8

Kad krēms sastindzis, katru trauciņu pārber ar cukura kārtiņu, lieko nokratot, un apdedzina ar virtuves degli. Izveidosies cieta karameles kārtiņa.

Pasniedz atdzesētu.

 

Lai izdodas un garšo! 

 

Skatīts: 4256

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019