Kad mājās beigušās olas, ābolu daudz, ābolkūku gribas, top kaut kas šāds! Bija ļoti garšīgi un nedaudz savādāk, kā ierasts.
Uzreiz piebildīšu, ka bildē redzamas arī Rūjienas bumbiņsaldējuma bumbiņas, taču receptē un kaloriju aprēķinā tās nav iekļautas, jo Rūjienas ražotais MiniMelts vēl Latvijā nav pieejams (mēs savējo laimējām konkursā).
Vajadzēs (4 porcijām):
2 lielus ābolus
200ml saldā krējuma putošanai, tāpēc 35%
2 ēdamkarotes pilngraudu auzu miltu
2 ēdamkarotes sviesta
2 ēdamkarotes + 1 ēdamkarote cukura
pustējkarote kanēļa
dažādas ogas (man saldētavā bija upenes un avenes)
Ķeramies klāt!
1
Ābolus nomazgā, ja nepieciešams, iezgriež serdi un sagriež šķēlītēs. Liek uz cepampapīra, pārber ar kanēli un ēdamkaroti cukuru un liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep kādas 10-15min, kamēr āboli mīksti un sāk brūnēt.
2
Kamēr āboli cepas, katliņā izkausē sviestu, atdzesē. Pieber auzu miltus un cukuru un maisa, kamēr sāk veidoties drumstalas. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus. Turpat katliņā drumstalas nedaudz apcep, tikai nedaudz, lai cukurs pakūst un tās būtu kraukšķīgākas.
3
Saputo putukrējumu. Ja gribas, var arī šeit pievienot cukuru, bet man neprasās.
4
Visu kārto šķīvī, vispirms liekot putukrējumu, tad drumstalas un ābolus un pārber ar ogām.
Lai labi garšo!
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur: |
|
Enerģija | 252 kcal |
Tauki | 18.2 g |
no tiem piesātinātie | 11.2 g |
Ogļhidrāti | 23.2 g |
no tiem šķiedrvielas | 2.5 g |
no tiem cukurs | 17.2 g |
Olbaltumvielas | 1.5 g |