Veikalā nopērkamajos augļu saldējumos parasti ir ļoti daudz cukura, kas nu nemaz nav labi figūrai. Piedāvāju savu alternatīvu. Un ogas, protams, var aizstāt pēc vēlmēm.
Vajadzēs:
- 500ml trekna piena (Dikānam piemērojot - vājpienu)
- Divus olu dzeltenumus
- Divas saujas aveņu
- Divas ēdamkarotes cukura (Dikānam kāds no saldinātājiem)
Piemērojot šo recepti Dikānam, jāņem vērā, ka saldējums būs ļoti kristālisks tauku un cukura trūkuma dēļ.
Ķeramies klāt!
1
Katliņā ielej pienu un to uzkarsē, bet ne-uzvāra! Ja vēlas saldējumu vijīgāku, piena vietā var izmantot 10% kafijas krējumu. Vislabākais saldējums, protams, iznāk no saldā krējuma vai Mascarpone, bet es tādu tauku saturu nespēju ieēst :)
2
Kamēr piens karsējas, olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru.
3
Karstā pienā lej klāt olu dzeltenumus un maisa, līdz masa sāk sabiezēt, to visu darot uz mazas uguns. Masu atdzesē līdz ledusskapja temperatūrai.
4
Atdzesētajai masai liek klāt avenes un šo visu lej saldējuma mašīnā un ļauj tai darboties. Par avenēm nesatraucies, saldējuma maisāmā lāpstiņa tās sadalīs mazākās daļās. Bet ja tomēr ir gadījušās ļoti stigras avenes vai ja gribas saldējumu bez lieliem ogu gabaliem, var avenes iepriekš saspaidīt ar dakšiņu vai vēl trakāk - ielikt blenderī. Tā kā šis saldējums ir no piena, ilgi nebūs jāgaida līdz gatavam saldējumam. Ja mājās nav saldējuma taisīšanas iekārta, rūpīgi samaisi masu, lej to kādā saldētavai piemērotā trauciņā un liec saldēties, neaizmirstot ik pa 20-30 min maisījumu samaisīt.
Pasniedz vienu pašu vai ar svaigi ceptām vafelēm. Ņammm!
Lai izdodas un labi garšo!