Kopš man uzdāvināja saldējuma taisāmo iekārtu, es ļoti daudz ko pārvēršu sasaldētā masā :) Šoreiz tapa Cappuccino saldējums ar zemu tauku saturu. Spirdzinošs un atvēsinošs.
Vajadzēs:
- 500ml piena (Dikānam piemērojot - vājpienu)
- Divus olu dzeltenumus
- Vienu espresso krūzīti (un ne jau lielo kafijas krūzi, bet tiešām espresso, tas ir apmēram 80ml)
- Šķipsniņu kanēļa (kas gan tas par Cappuccino bez kanēļa)
- Divas ēdamkarotes brūnā cukura (Dikānam kāds no saldinātājiem)
Piemērojot šo recepti Dikānam, jāņem vērā, ka saldējums būs ļoti kristālisks tauku un cukura trūkuma dēļ.
Ķeramies klāt!
1
Katliņā ielej pienu un to uzkarsē, bet ne-uzvāra!
2
Kamēr piens karsējas, olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru.
3
Karstā pienā lej klāt olu dzeltenumus un maisa, līdz masa sāk sabiezēt, to visu darot uz mazas uguns. Masu atdzesē līdz ledusskapja temperatūrai.
4
Pagatavo espresso vai ja mājās nav espresso vārāmās kanniņas, tad aplej ļoti stipru kafiju, vēlams no tikko maltām kafijas pupiņām. Arī atdzesē.
5
Atdzesēto espresso pielej atdzesētajai olu/piena masai. Pieber šķipsniņu kanēļa un samaisa. Maisījumu lej saldējuma mašīnā un ļauj tai darboties. Tā kā šis saldējums ir no piena, ilgi nebūs jāgaida līdz gatavam saldējumam. Ja mājās nav saldējuma taisīšanas iekārta, rūpīgi samaisi masu, lej to kādā saldētavai piemērotā trauciņā un liec saldēties, neaizmirstot ik pa 20-30 min maisījumu samaisīt.
Lai izdodas un labi garšo!