Un kāpēc gan zefīri nevarētu būt zili? :) Šoreiz tā arī sanāca, bet tapa arī parastie baltie ābolu zefīri. Tad nu recepte abiem.
Pēc veiksmīga darījuma ar omīti, proti - viņa vēlējās jaunu vafeļpannu, savukārt es izmisīgi viņas veco padomju laika ražojumu, es tiku pie lieliskas vafeļpannas (un omītei iegādāju jaunu). Tad ienācās arī Absolūts ēd ogu pulveri un nejaušības pēc Ādažu svētkos iegādājos žāvētus, smalcinātus smiltsērkšķus. Bija pienācis laiks cept vafeles!
Kad mājās beigušās olas, ābolu daudz, ābolkūku gribas, top kaut kas šāds! Bija ļoti garšīgi un nedaudz savādāk, kā ierasts.
Rudens kā rudens, ābolu daudz, svaigus ēst apnīk. Vai arī vakariņu vietā gribas ko vieglu, bet barojošu. Tā kā kādu laiku izvairos no kviešu miltiem sliktās pašsajūtas dēļ, atklāju daudz jaunu pielietojumu auzu miltiem. Un ja runājam par miltu drumstalām, tās es turpmāk taisīšu tikai no auzu miltiem! Tieši tik garšīgas tās ir!
Gatavojot kokosriekstu pienu no svaiga kokosrieksta, neizbēgams blakusprodukts ir mitra kokosrieksta mīkstuma masa, kura vēl tikai nedaudz jāapstrādā, lai iegūtu tā sauktos kokosriekstu miltus.
Kopš man uzdāvināja saldējuma taisāmo iekārtu, es ļoti daudz ko pārvēršu sasaldētā masā :) Šoreiz tapa Cappuccino saldējums ar zemu tauku saturu. Spirdzinošs un atvēsinošs.
Veikalā nopērkamajos augļu saldējumos parasti ir ļoti daudz cukura, kas nu nemaz nav labi figūrai. Piedāvāju savu alternatīvu. Un ogas, protams, var aizstāt pēc vēlmēm.
Vienkārši pagatavojams. Gards. Atsvaidzinošs. Jā, tas ir mājās gatavots saldējums!