Atzīšos, ka mani nebaida pārtikas krāsvielas, es tās izmantoju saprātīgos daudzumos. Makarūni savukārt, ir cepumi, kuriem biešu sulu klāt nepieliesi, lai padarītu tos rozā. Manās rokās nesen nonāca lapu kāposta pulveris - trīs vārdos malts kāposts bez ūdens :) Es to pievienoju vakariņu smūtijiem, jogurta mērcēm salātiem un tas vienmēr tik skaisti iekrāso ēdienus zaļus, ka radās neprātīga doma makarūnus iekrāsot ar lapu kāposta (kale) pulveri! Lūk, rezultāts!
Makarūnu recepte ar visiem padomiem, lai tie izdotos ar pirmo reizi, pieejama šeit: Makarūni - recepte un padomi.
Šis ir stāsts par dabīgi iekrāsotiem makarūniem. Līdz ar to, papildus makarūnu receptei nepieciešams vien lapu kāposta pulveris (vai biešu vai burkānu pulveris, tos gan vēl neesmu izmēģinājusi tieši cepumiem). Pietiks ar tējkaroti uz vienu receptes porciju. Kur iegādāties? Manējais ir Absolūts ēd ražojums, taču to iegādājos svaigi.lv, kad viena klikšķa vilinājuma dēļ tas iekrita manā produktu groziņā :) Un labi vien ir, tas bija sākums jaunai, ļoti vērtīgai un veselīgai draudzībai!
Pietiek runāt, cepam makarūnus!
Kad likt klāt pulveri?
Es to pievienoju maltajām mandelēm un pūdercukuram, un izsijāju kopā ar tiem, lai pulveris labāk sajauktos ar sausajām sastāvdaļām. Pēc tam, iemaisīju kopējā masā uzputoto olas baltumu.
Kā tas izskatās? Tiešām zaļš?
Tiešām zaļš! Es biju tik iepriecināta, kad sāku iecilāt mīklu, kā mīkla ieguva ļoti jauku, svaigi zaļu toni. Un tiešām, bildēs tas neizskatās tik zaļš, cik bija dzīvē (es visādi centos bildē to parādīt, bet nesanāca).
Vai tas ietekmē makarūnu garšu?
Šis ir vienīgais mīnuss dabīgās krāsvielas - šajā gadījumā lapu kāposta pulvera- izmantošanai. Tas nedaudz ietekmē garšu. Var just, ka cepumiem kaut kas pievienots, kā parasti tur nav. BET! lapu kāposta garša paliek mazāk spēcīga, līdz ko makarūni ir pabeigti jeb tad, kad tiem ir pildījums un tie atdzesēti ledusskapī. Līdz ar to, viss atkarīgs no pildījuma. Ja ir dominējošas garšas pildījums, tad lapu kāposts nav problēma. Man šajos makarūnos bija iekšā baltās šokolādes un maskarpones krēms ar apelsīnu garšu (rīvēta apelsīna miziņa).
Vai mainās cepšanas īpatnības?
Vienīgais, ko pamanīju, iecilājot olas baltumu sausajā masā - nākamreiz ņemtu nedaudz mazāk pūdercukura, vismaz par pievienotā pulvera masas tiesu, likās ka mīkla ir nedaudz par sausu, bet rezultātā nebija problēmu, kuras parasti rodas no pārāk sausas makarūnu mīklas. Tā ka īsti vēl nevar zināt. Kad iegādāšos biešu un violeto burkānu pulveri un iemēģināšu to uz makarūniem, tad varēšu vairāk spriest par tā ietekmi uz cepšanu. Šoreiz tādas īsti nebija.
Vai to ēd bērni?
Šis man patīk vislabāk :) Man ir viens bērns, kurš dārzeņus ēd tikai biezzupās (ja tām tiek pasniegti klāt grauzdiņi) vai trīs svaiga burkāna ripiņas. Otrs bērns, savukārt ēd visu, kas nekustas, izņemot gaļu (viņas, ne mana izvēle). Bet viņi abi divi ēda lapu kāposta makarūnus :)
Pamēģiniet!