Kas var būt labāks par mājās gatavotu Limoncello, lai remdētu slāpes un nedaudz atslābinātos atvaļinājuma laikā :) Recepte studijā.
Vajadzēs:
- 1L vodka (man bija vectēva radītais tīrais :) )
- 15 citroni
- 2 krūzes cukura
- 3 krūzes ūdens
Ķeramies klāt!
1 Nomizo citronus tā, lai pēc iespējas mazāk baltuma paliktu pie miziņas. Mums principā vajag tikai dzelteno daļu. Citronus pēc tam var izmantot citronu limonādes pagatavošanai. Recepte šeit: Citronu limonāde.
2 Liec 3l burkā vai kādā lielā noslēdzamā traukā iekšā citronu mizas un pārlej ar vodku. Atstāj uz vismaz 4 dienām, labāk nedēļu, lai citronu mizas visu savu krāsu (un garšu) atdod šņabim. Pēc pāris dienām redzēsi, ka mizas zaudē krāsu, bet šķidrums iekrāsojas skaisti dzeltens. Un neaizmirsti ik pa laikam apmaisīt.
3 Pēc 4 dienām (labāk pēc nedēļas) taisām cukura sīrupu. Katliņā uzvāri ūdeni, izšķīdini cukuru un pilnībā atdzesē. Tad nokāžam citronu degvīnu, mizas var atdot kompostu kaudzei, un lejam klāt cukura sīrupu. Un atkal atstājam uz vismaz 4 dienām savilkties.
Garšo lieliski gan viens pats kā to dzer Itālijā, gan draugi dzēra ar Spraitu (kā tas garšo, nezinu)
Lai izdodas un garšo!