Nu, protams, ka arī Dikāna diētas laikā var ēst gardas biskvīta ruletes - Dikāna biskvīta ruletes!
Ar pildījumu, protams, var variēt pēc sirds patikas, man gribējas ko ļoti svaigu, tāpēc izmantoju svaigas piparmētru lapiņas. Ruletes sastāvdaļu daudzums neparedz to apēst vienā dienā, ņemiet to vērā :)
Pirkumu saraksts:
4 ēdamkarotes auzu kliju
4 olas
šķipsniņa sāls
kripatiņa citronskābes
saldinātājs
svaigi rīvēta apelsīna miziņa
2 tējkarotes kukurūzas cietes
Pildījumam skyr jogurts (ar daudzumu iespējams variēt atkarībā, cik slapju/sausu vēlaties ruleti), želatīns atbilstošā daudzumā, saldinātājs un svaigi saplucinātas piparmētru lapiņas.
Ķeramies klāt! 1
Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar saldinātāju cik nu vien gaišus un gaisīgus iespējams. Olu baltumiem pieber šķipsniņu sāls un kripatiņu citronskābes, tas palīdzēs labāk saputoties. Puto tik ilgi, kamēr olu baltumu apjoms vairs nepalielinās un putas ir samērā stingras. Atgādināšu, ka cukura cukura trūkums liek olbaltumam noplukt pēc brīža, tāpēc ar šo recepti jārīkojas ātri.
2
Kad olas sakultas, olu baltumu iecilā dzeltenumos un pievieno blenderī smalki samaltas auzu klijas, kukurūzas cieti un svaigi rīvētu apelsīna miziņu. Iecilāšana jāveic ļoti uzmanīgi, lai izmaisītu visas klijas un lai pēc iespējas mazāk saplacinātu gaisīgās olas. Šī tomēr ir recepte bez cukura.
3
Iegūto masu izklāj uz silikona formas vai ļoti laba cepampapīra, kuram tiešām nepieraus pie apakšas. Liek cepties 180 grādos uz 10-15 min, kamēr sāk kļūt zeltaini brūns. Nu jūs jau zināt pārbaudes metodi ar kociņa ieduršanu, to arī pielietojam. Kad gatavs ņem ārā un pavisam nedaudz atdzesē.
4
Uzbriedina želatīnu un pēc instrukcijas iemaisa jogurta masā. Jogurtam pievieno arī svaigi sakapātas piparmētru lapiņas. Šeit, protams, ir vieta variācijām. Var izmantot maztauku kakao pulveri, dažādas esences u.t.t. Iegūto masu uz brīdi ieliek ledusskapī, lai želatīns jau tā kā drusku sāktu stingt.
5
Kad mīkla padzisusi, bet vēl nav sākusi cietēt, uz biskvīta smērē tikko uztaisīto krēmu, sarullē ruleti un ar savienojuma vietu uz leju (lai nevaras vaļā) liek ledusskapī, kamēr sastingst pildījums.
Nav jau protams, tik garšīgs kā cukuru saturošie biskvīti, bet ēdams ir :)
Te bildes pa soļiem, lai saprastu, kādās konsistencēs tas viss sanāk:
Kalorijas šoreiz neesmu sarēķinājusi, piedodiet, bet Dikānisti jau tās neskaita :)