Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Diētiskās vafeles

Detaļas
Publicēts 29 Augusts 2013

Vēl viena gardumu recepte tiem, kas diētas laikā nespēj noturēties pretī saldumu vilinājumam. Vafeles ar zemu ogļhidrātu saturu, kas pēc sastāvdaļām atbilst Dikāna diētai. 

Vajadzēs:

  • 2 olas
  • 6 ēdamkarotes beztauku jogurta
  • 4 ēdamkarotes vājpiena pulvera
  • 6 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • šķipsniņu cepamā pulvera (vai soda + citronskābe)
  • saldinātāju (man stēvijas pulveris)
  • šķipsniņu vaniļas cukura vai esences (vaniļas cukurs gan nav īsti pēc Dikāna atļautā)
  • un kā vienmēr saldajiem - šķipsniņu sāls.

Ķeramies klāt!

1 Nekā sarežģīta, sākam ar mīklu. Saputo olas un pēc tam pakāpeniski piejauc pārējās sastāvdaļas. Labi izmaisa, lai no vājpiena pulvera neveidotos kunkuļi. 

 

2 Uzkarsē vafeļu pannu un liek iekšā mīklu. Man ir no omītes aizlienēta vecā padomju laika vafeļpanna, kurā liku ~2 ēdamkarotes mīklas vienai vafelei. Svarīgi nevērt par ātru vaļā pannu, jo taukvielu trūkuma dēļ šī vafele grib pielipt un pielīp pie kādas no pannas pusēm, ja tā vēl nav zeltaini brūna. Bet kad ir gatava, tad ir ļoti kraukšķīga un tikai par daudz piešautā stēvija liek nojaust par šmaukšanos ar taukvielām :) 

Pasniedz ar augļiem, vaniļas krēmu, vājpiena putukrējumu vai kaut ko citu diētisku pildījumam. Garšo labi arī vienas pašas. 

 

P.S. pēc kāda laiciņa, vafeles sāk palikt mīkstas, ja tiek glabātas vienkārši uz šķīvīša istabā, bet tā tas notiek ar visām vafelēm. 

 

Lai izdodas un garšo! 

 

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019