Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Dikāna maize

Detaļas
Publicēts 14 Marts 2013

Daudziem, kas ievēro Dikāna diētu, rodas kāre apēst kādu maizīti. Diemžēl vai par laimi milti ir izslēgto produktu sastāvā, vismaz uz kādu laiku. Tomēr, nevajag par zemu novērtēt auzu klijas un atļauto devu kviešu kliju. Maize sanāk lieliska! 

Vajadzēs:

  • 2 olas
  • 4 ēd.k.beztauku jogurta vai biezpiena krēma (vai pusi uz pusi)
  • 2 tējk.kukurūzas ciete (pieļaujams 1 tējk.dienā)
  • 2 tējk.sausais raugs
  • 4 ēd.k. auzu kliju
  • 2 ēd.k. kviešu kliju (atļauts 1 ēd.k dienā)
  • sāls un linsēklas pēc garšas (arī linsēklas ir atļautas kā garšviela)

 

Produktu saraksts garāks kā pati recepte. Visu samaisa kopā, uzraudzē stundu, liek cepamajā veidnē (es izmantoju silikona) un cep 200 grādos ~40min, kamēr, iedurot kociņu vidū, pie tā nepielīp mīkla. 

Protams, maizītei nav tik stingra struktūra kā no miltiem ceptajai, bet man pat ļoti patika sulīgums. Gabalā turējās tik ļoti labi, ka varēja likt virsū Lazdonas ķimeņu sieru un tomātu un ēst, turot rokā. 

 

Lai izdodas un garšo! 

 

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019