Šis ir labākais saldais, ko esmu pagatavojusi Dikāna diētas laikā. Pilnīgi iespējams, ka putukrējumu no saldā krējuma es netaisīšu vairs nekad. Paldies Draugu domubiedru grupai, kur uzgāju šī beztauku putukrējuma recepti. Recepte piemērota visām diētas fāzēm.
Vajadzēs:
- 250ml vājpiena
- pusēdamkaroti kukurūzas cietes
- 4 ēd.k. auzu kliju
- tējkaroti eļļas
- saldinātāju pēc garšas
- var arī kādu aromatizētāju
Ķeramies klāt!
1 Mazā daudzumā (~3 ēd.k.) vājpiena izšķīdina pusēdamkaroti kukurūzas cietes. Pārējo pienu ielej katliņā un uzkarsē. Kad piens jau sāk mest burbuli, aktīvi maisot ar putojamo slotiņu, lej klāt izšķīdināto cieti. Sparīgi maisot, uzvāri pienu. Pievieno saldinātāju un aromatizētājus, ja tādus izmanto. Kad piens uzvārīts, to vajag atdzesēt ledusskapī. Atdzesēšana prasīs kādas pāris stundiņas. Vislabāk atstāt pa nakti.
2 Uz pannas izsmērē tējkaroti eļļas un apgrauzdē auzu klijas. Šo var darīt arī cepeškrāsnī.
3 Kad piens atdzesēts, to uzputo ar mikseri stingrās putās.
4 Ņem smuku trauciņu, un taisi kārtojumu, Vispirms putukrējums, tad klijas, tad putukrējums un tā līdz trauks pilns. Var nogarnēt ar kakao ar samazinātu tauku saturu vai kanēli.
Lai izdodas un garšo!