Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Beztauku putukrējuma kārtojums

Detaļas
Publicēts 27 Aprīlis 2013

Šis ir labākais saldais, ko esmu pagatavojusi Dikāna diētas laikā. Pilnīgi iespējams, ka putukrējumu no saldā krējuma es netaisīšu vairs nekad. Paldies Draugu domubiedru grupai, kur uzgāju šī beztauku putukrējuma recepti. Recepte piemērota visām diētas fāzēm. 

Vajadzēs:

  • 250ml vājpiena
  • pusēdamkaroti kukurūzas cietes
  • 4 ēd.k. auzu kliju
  • tējkaroti eļļas
  • saldinātāju pēc garšas
  • var arī kādu aromatizētāju

Ķeramies klāt!

1 Mazā daudzumā (~3 ēd.k.) vājpiena izšķīdina pusēdamkaroti kukurūzas cietes. Pārējo pienu ielej katliņā un uzkarsē. Kad piens jau sāk mest burbuli, aktīvi maisot ar putojamo slotiņu, lej klāt izšķīdināto cieti. Sparīgi maisot, uzvāri pienu. Pievieno saldinātāju un aromatizētājus, ja tādus izmanto. Kad piens uzvārīts, to vajag atdzesēt ledusskapī. Atdzesēšana prasīs kādas pāris stundiņas. Vislabāk atstāt pa nakti. 

2 Uz pannas izsmērē tējkaroti eļļas un apgrauzdē auzu klijas. Šo var darīt arī cepeškrāsnī. 

 

3 Kad piens atdzesēts, to uzputo ar mikseri stingrās putās. 

 

4 Ņem smuku trauciņu, un taisi kārtojumu, Vispirms putukrējums, tad klijas, tad putukrējums un tā līdz trauks pilns. Var nogarnēt ar kakao ar samazinātu tauku saturu vai kanēli. 

 

Lai izdodas un garšo!

 

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019