Ziemas vidū uznāca tāda vēlme pēc ceptām sēnēm kopā ar gaļu, ka tapa šī recepte :)
Vajadzēs:
- 3 plāksnes kārtainās mīklas bez rauga
- 400g sēņu (es nopirku dažādu sēņu maisījumu no saldētavas), var izmantot arī svaigus šampinjonus
- 300g kūpināta šķiņķa
- 2 olas
- 100ml trekna piena vai kafijas krējuma
- 1 sīpolu un 1 ķiploka daiviņu
- sāli, piparus, garšvielas
Ķeramies klāt!
1Sīpolu un ķiploku smalki sagriež un apcep uz pannas. Pievieno gabaliņos sagrieztas sēnes. Labi apcep.
2Sagriež arī kūpināto šķiņķi.
3Sakuļ pusotru olu (atlikušo pusi atstāju mīklas nosmērēšanai) un pienu. Pievieno sāli un piparus.
4Kēksa pannā (taisnstūrveida) liek izrullētu divu plākšņu platuma mīklas pamatni, kas veido arī sieniņas. Respektīvi izklāj visu formu ar mīklu, lai drusku pārkaras pāri malām.
5Iekšā pilda kārtām sēnes un šķiņķi, pārberot ar dažādiem garšaugiem. Beigās pārlej ar sakultajām olām un pienu.
6Izrullē vēl vienu mīklas loksni, ko liek pāri piepildītajai formai, maliņas aizdarina ciet. Pārsmērē ar olu zeltainam spīdumam.
7Liek sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos uz kādu pusstundu vai kamēr mīkla izcepusies.
Pasniedz ar diļļu mērci vai vienkārši skābo krējumu.
Lai izdodas un labi garšo!