Sulīgs, mutē kūstošs, gards svētku cepetis, kā radīts Ziemassvētku mielastam ģimenes lokā!
Vajadzēs:
- 2kg cūkgaļas kakla karbonādes
- 2 lielus burkānus
- 4 ķiploka daiviņas
- garšvielas: koriandru, krustnagliņas, smaržīgos piparus, sinepju graudus
- sāli
- brūno cukuru ~3 ēd.k.
- tabasco mērci
Ķeramies klāt!
1Liek visas garšvielas piestā un sasmalcina.
2Iesmērē gaļu ar sāli un garšvielām.
3Sasmalcina ķiploku un apsmērē gaļu ar tiem. Pievieno arī tabasco mērci.
4Liek marinēties vismaz uz pāris stundām (es atstāju pa nakti ledusskapī)
5Pannā liek gareniski sagrieztus burkānus un uz tiem iemarinēto cepeti, gaiss labāk cirkulēs.
6Apber ar brūno cukuru un liek krāsnī iekšā. Vispirms 220 grādos uz 20min, lai savelkas garoziņa. Tad cep 2.5-3 stundas 160-170 grādos.
Jo zemāka temperatūra un ilgāka cepšana, jo cepetis būs gardāks.
Lai izdodas un labi garšo!