Vasaras sezonā grillē visi, kam nav slinkums. Un labi vien ir - uz dzīvas uguns cepts ēdiens ir daudz garšīgāks. Mums arī tapa ātras pusdienas no cūkgaļas ribiņām. Klāt apcepti dārzenīši un neko vairāk neprasās.
Vajadzēs:
- cūkgaļas ribiņas (vienai personai aptuveni 4 ribiņas, tas ir 4 kauliņus)
- dažādus dārzeņus (man bija jaunie puķkāposti, burkāni, kabacis un sarkanā paprika)
- šampinjonus
- sāli, piparus, maltu saldo papriku, tējkaroti cukura
- olīveļļu vai citu augu eļļu
Ķeramies klāt!
1Ribiņas sagriež mazākos gabalos. Man bija katrs gabals ar diviem kauliņiem.
2Saber ar garšvielām, piešaujot arī tējkaroti cukura, un pārlej ar eļļu. Ļauj savilkties, kamēr griež dārzeņus.
3Puķkāpostu sadala mazākās ziedkopās, papriku sagriež palielos gabalos, burkānu pabiezās ripiņās, tāpat arī kabaci. Ar sēnēm nedara neko, ja vien nav supermilzīgas. Arī dārzeņus apber ar garšvielām un apslaka ar eļļu, lai kraukšķīga garoziņa.
4Ribiņas liek uz sakarsēta grila restēm (tiem, kam grila nav, izlīdzēs cepeškrāsns), cepj apgrozot, lai vienmērīgi brūnas no visām pusēm.
5Dārzeņus un sēnes var likt pa taisno uz restēm, bet burkāni un puķkāposti tad varētu neizcepties, tāpēc iesaku tos ielikt folijas kabatā, vai ja kādam ir, tad tadžinā. Un tad likt uz restēm. Papriku un kabaci var likt arī pa taisno uz restēm, tikai tad jāuzmana, lai stipri nepiedeg.
6Kad viss gatavs, ķeramies klāt ēšanai!
Lai izdodas un labi garšo!