Viena no tām receptēm, kad laiks min uz papēžiem un apkārt izsalkušas mutes. Garšīgi, sātīgi, ātri un vienkārši.
Vajadzēs
- Spagetti vai citus garus makaronus (250g)
- žāvētu cūkgaļas krūtiņu ~200g
- 2 ķiploku daiviņas
- saldo krējumu 100ml
- 1 olu
- parmesāna tipa sieru 50g
- sāli, piparus
Ķeramies klāt!
1Uzliek vārīties ūdeni makaroniem. Kad vārās, makaronus ieber ūdenī un vāra al dente.
2Sagriež cūkgaļu mazos gabaliņos un liek uz pannas cepties. Kad kraukšķīga, noņem no pannas, bet taukus atstāj uz pannas.
3Smalki sagriež ķiploku un liek cūkgaļas taukos apcept.
4Sakuļ olu un saldo krējumu, pieber pusi sarīvēta siera un svaigi maltus piparus.
5Kad makaroni gatavi, nokāš un liek uz pannas pie ķiplokiem un, sparīgi maisot, iemaisa arī olu masu. Maisa un karsē, kamēr olu masa sarecējusi ap makaroniem.
6Liek šķīvī, pārber ar rīvētu sieru, saceptajiem cūkgaļas gabaliņiem un svaigi maltiem pipariem.
Lai izdodas un labi garšo!