Apnikušas karbonādes vai šķēlēs cepta cūkgaļa. Vajag kaut ko interesantāku - cūkgaļas kabatiņas ar garšīgu pildījumu.
Vajadzēs:
- 4 biezas cūkgaļas karbonādes šķēles
- 5 šķēles kūpinātas cūkgaļas krūtiņas/bekona
- 50g rīvēta cietā siera
- 2 ķiploku daiviņas
- 1 ēd.k. sakapātas svaigas dilles
- 4 ēd.k. tomātu mērces
- sāli un piparus pēc garšas
Ķeramies klāt!
1
Vispirms sagatavosim pildījumu. Ņemam kūpināto cūkgaļu, sagriežam mazos kubiņos. Sasmalcinām ķiploku un kopā ar sieru un dillēm samaisām mazā bļodiņā. Pievienojam sagriezto kūpināto cūkgaļu, visu labi samaisām, lai pildījums ir viendabīgs.
2
Tad sataisām kabatiņas. Ņemam cūkgaļas karbonādes šķēles un vienā sānā iegriežot mēģinām izgriezt pildījuma vietu, neizdurot nazi kādā citā malā ārā. Es parasti izveidoju naža platuma griezumu, bet var arī atgriezt vaļā visu karbonādes šķēles malu.
3
Kad kabatiņas sagatavotas, liekam iekšā pildījumu. Ja griezta vaļā visa karbonādes maliņa, tad labāk aizspraust to ciet ar zobu bakstāmo kociņu, lai pildījums neizmūk.Tad ieslēdzam cepeškrāsni uz 180 grādiem, pēc brīža to vajadzēs.
4
Kad kabatiņas sagatavotas, ņemam pannu, labi uzkarsējam un liekam virsū pildītās kabatiņas, apberam ar sāli un pipariem, apcepam brūnas no abām pusēm un liekam sautējamā traukā. Katrai uzklājam virsū ēdamkaroti tomātu mērces un liekam krāsnī iekšā uz kādām 20-30min, kamēr gaļa mīksta.
Pasniedz ar apceptiem kartupeļiem ar rozmarīnu.
Lai izdodas un labi garšo!