Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Cepti dārzeņi ar mārrutku saldējumu

Detaļas
Publicēts 18 Februāris 2013

Šodien biju iegājusi Skrīveru Mājas saldējuma kafejnīcā, un tur mārrutku saldējums. Uzreiz dzima ideja, kur to varētu izmantot. 

Vajadzēs:

  • 5 kartupeļus (4 personām)
  • 2 burkānus
  • 1 mazu kabaci vai 1 baklažānu
  • 4 mazas bietītes
  • 1 mazu sīpolu
  • sāli un piparus
  • maltu papriku
  • olīveļļu 
  • 4 bumbiņas mārrutku saldējuma

Ķeramies klāt!

1Nomazgā visus dārzeņus un nomizo kartupeļus un bietes. 

 

2Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem. 

 

3Sagatavo bietes. Satin tās katru savā folija gabaliņā, lai nesakrāsojas pārējie dārzeņi un bietes labāk izceptos. Liec iekšā krāsnī, tām jācepjas ilgāk kā citiem dārzeņiem. 

 

4Sagriez kartupeļus, kabaci, burkānus ripiņās un kārto lielā cepampannā. 

 

5Sagriez ripiņās sīpolu un iemaisi dārzeņos. 

 

6Pārber sāli, piparus, maltu papriku un pārslaki ar eļļu visus dārzeņus. 

 

7Liec krāsnī iekšā un cep kamēr gatavi un zeltaini brūni. 

 

8Kad gatavi nedaudz padzesē, lai saldējums neizkūst acumirklī. Kārto uz šķīvja dārzeņus, iztin bietīti, sagriez šķēlītēs, liec pie pārējiem dārzeņiem uz šķīvja. Pa virsu uzliec vienu mārrutku saldējuma bumbiņu, pāris saiga bazilika lapiņas un baudi. 

 

Lai izdodas un labi garšo! 

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019