Šodien biju iegājusi Skrīveru Mājas saldējuma kafejnīcā, un tur mārrutku saldējums. Uzreiz dzima ideja, kur to varētu izmantot.
Vajadzēs:
- 5 kartupeļus (4 personām)
- 2 burkānus
- 1 mazu kabaci vai 1 baklažānu
- 4 mazas bietītes
- 1 mazu sīpolu
- sāli un piparus
- maltu papriku
- olīveļļu
- 4 bumbiņas mārrutku saldējuma
Ķeramies klāt!
1Nomazgā visus dārzeņus un nomizo kartupeļus un bietes.
2Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem.
3Sagatavo bietes. Satin tās katru savā folija gabaliņā, lai nesakrāsojas pārējie dārzeņi un bietes labāk izceptos. Liec iekšā krāsnī, tām jācepjas ilgāk kā citiem dārzeņiem.
4Sagriez kartupeļus, kabaci, burkānus ripiņās un kārto lielā cepampannā.
5Sagriez ripiņās sīpolu un iemaisi dārzeņos.
6Pārber sāli, piparus, maltu papriku un pārslaki ar eļļu visus dārzeņus.
7Liec krāsnī iekšā un cep kamēr gatavi un zeltaini brūni.
8Kad gatavi nedaudz padzesē, lai saldējums neizkūst acumirklī. Kārto uz šķīvja dārzeņus, iztin bietīti, sagriez šķēlītēs, liec pie pārējiem dārzeņiem uz šķīvja. Pa virsu uzliec vienu mārrutku saldējuma bumbiņu, pāris saiga bazilika lapiņas un baudi.
Lai izdodas un labi garšo!